2 Ocak 2020 Perşembe

Köpeklerde Davranış Sorunları ve Sebepleri


Köpeklerde Davranış Sorunları 

Köpeğinizin karakterine çok fazla etki ederek bilmeden davranış sorunlarına neden olabilirsiniz. Köpeklerin nasıl davranacaklarını bilmek için açık kurallara ve sınırlara ihtiyacı vardır. Eğer buna verilmezlerse, doğru davranış olarak kabul edilen şeyleri bilemezler.

Her seferinde köpeğinizi şimartmak, onlara her seferinde lezzetli bir mama, oyuncak veya köpek ödülü vermek ne kadar doğrudur. Hepimiz köpeklerimizin mutlu olmasını istiyoruz. Köpeğinin günlük davranışlarını bozan ve temelde yapmasını istemediğiniz hareketleri alışkanlık haline getirmesine sebep olan köpek sahiplerine bazı çözüm yollarını yazıyoruz.

Köpeklerde davranış bozukluklarını neler tetikler


Evi yönettiklerini düşünüyorlar

Köpeğinizi çok fazla şımartırsanız, yerin sahibi olduklarını düşünebilirler ve kendilerini bu düzende olması gerekenden daha yüksek olarak görebilirler. Köpeğinizin koruma içgüdüsüne zarar vermek başta olmak üzere birçok farklı soruna neden olabilir.

Sahiplerine çok değer veriyorlar - Sevgi, ödül, yürüyüş ve köpek mamasında sınır tanımayan köpek sahipleri tarafından başları dönen köpekler, onlara son derece yüksek değer verecek. Köpeğinize haddinden fazla değer verirseniz, köpeklerde ayrılma kaygısı oluşabilir.

Yanlış ve doğruyu bilsinler - köpeğinizin her istedikleri şeyi yapmasına izin verildiyse yanlış ile doğruyu nasıl ayırt etmesi bekleniyor? Onların ayarını bozacak kadar her dediklerini asla yapmayın.


Çok fazla ilgilenme davranışlarını etkileyebilir- Köpeğinizi çok fazla ilgilenme ve şımartmak da onların davranışları üzerinde etkili olabilir. Onları heyecanlı ve hiperaktif yapabilir.

Çok yüksek beklentileri var - çok şımarık bir köpeğin çok yüksek beklentileri olacak. Sonra davranışsal sorunlar ortaya çıktığında ve onların lükslerinden bazılarını onlardan uzaklaştırmanız gerektiğinde, bundan memnun olmazlar. Örneğin, bir köpek belirli bir ödül için alışırsa, sahibi verene kadar daha fazla dilenmeye devam edecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder